Cetelem

Najviac  úverov v Európe poskytuje spoločnosť Cetelem. Na slovenskom trhu podniká už vyše 18 rokov a Slovákom poskytla dokopy vyše 1,7 milióna úverov. Cetelem ponúka úvery za veľmi dobrých podmienok, bez akýchkoľvek poplatkov a zároveň nie je potrebné mať ručiteľa alebo ručiť nehnuteľnosťou. Pri potrebe rýchleho schválenia pôžičky stačí vyplniť krátky dotazník a o ostatné sa už postarajú namiesto vás. Výška pôžičky, ktorú môžete získať od spoločnosti Cetelem sa pohybuje medzi 2000 až 25 000 eur. Banková spoločnosť si neúčtuje poplatok za poskytnutie úveru. Veková hranica žiadateľov úveru je od 18 do 75 rokov.

Aké sú výhody pôžičky Cetelem?

Fixná úroková sadzba. Úroková sadzba sa nebude meniť, teda zostane rovnaká, počas celého obdobia splácania pôžičky a to pri rôznej dĺžke splátkového kalendára. Vyrátaná výška mesačnej splátky bude po celú dobu rovnaká a teda nečaká vás žiadne prekvapenie v podobe nárastu úroku. Rôznorodý zámer využitia peňazí.  Nie je potrebné informovať na aký zámer žiadateľ chce pôžičku využiť a zároveň nie je potrebné ani dokladovať ich využitie. Bez poplatkov. Spoločnosť si za poskytnutie úveru neúčtuje žiadne poplatky. Bez poplatkov jej aj vypísanie žiadosti  a jej následné schválenie. Možnosť predčasného splatenia. Pri splatení úveru predčasne vám nehrozia pokuty alebo nejaké poplatky. Nie je potrebný ručiteľ.  Pri žiadaní o pôžičku nepotrebujete ďalšiu osobu, ktorá by ručila dodržiavanie splácania. Takto si vybavíte úver sami, bez ďalších komplikácií. Nie je potrebné ručenie nehnuteľnosťou. V prípade poskytovania úveru spoločnosťou Cetelem nie je potrebné ručiť nehnuteľnosťou, o ktorú by ste mohli prísť v prípade neschopnosti splácania tohto úveru. Schválenie pôžičky ihneď. Žiadosti o úver od bankovej spoločnosti Cetelem sa vyhodnocujú online a teda informácie o schválení dostanete ihneď. Môžete si tak skrátiť čakanie a rýchlejšie získať peniaze. Poistenie pôžičky. Spoločnosť Vám poskytuje možnosť  poistenia pôžičky a to v prípade neschopnosti jeho splácania v nepríjemných situáciách ako sú zdravotné problémy, hospitalizácia či strata zamestnania alebo oneskorenie výplaty.

Postup pri žiadaní úveru od Cetelem

Postup je úplne jednoduchý. Stačí len vyplniť krátku žiadosť na internetovej stránke ŠetriSova a oni ju odošlú priamo na spracovanie spoločnosti. Následne bude žiadosť o úver vyhodnotená a záujemcu informujú o výsledku.  Pri schválení úveru budú peniaze doručené  na účet do 24 hodín. Úplne jednoduché!

Kto môže byť žiadateľom úveru

Žiadateľom úveru môže byť každá osoba, ktorá spĺňa nasledujúce podmienky. Vek od 18 do 75 rokov. Osoba s trvalým pobytom na území Slovenskej republiky.  A zároveň je potrebné preukázať príjem zo zamestnania alebo z podnikateľskej činnosti v období za minimálne 12 mesiac či dôchodok.

Na aké účely môžete peniaze žiadať?

Peniaze z pôžičky od Cetelem môžete použiť na čokoľvek.  Nie je potrebné dokladovať na čo ste požičané peniaze použili. Nemusíte zberať žiadne bločky ani faktúry, nikto ich nebude požadovať. Môžete ich použiť na rekonštrukciu, kúpu nového auta, dovolenku alebo vyrovnanie starých záväzkov.

Aké doklady si mám navchystať?

Pre úspešné vybavenie žiadosti budete potrebovať nasledujúce doklady a potvrdenia. Doklad totožnosti, občiansky preukaz alebo pas. Ďalej je potrebný výpis z bankového účtu, na ktorý budú zaslané peniaze. A zároveň potvrdenie o pravidelnom príjme.

Poplatky za poskytnutie pôžičky

Internetová stránka obsahuje krátky online formulár potrebný k žiadosti o úver, ktorý vyplníte za niekoľko minút. Následne príde na rad schvaľovanie od spoločnosti Cetelem. Tento postup je pre vás bezplatný.  Zároveň spoločnosť  si neúčtuje žiadne poplatky pri predčasnom splatení úveru. Cetelem poskytuje skutočne výhodne podmienky pri úveroch. Ak chcete mať peniaze čo najskôr stačí vyplniť krátku žiadosť online.

Splácanie úveru

Úver sa spláca pravidelnými mesačnými splátkami v rovnakej výške na účet spoločnosti Cetelem. Stačí len zadať trvalý príkaz splátky k 15. dňu mesiaca na svojom internet bankingu.

Vianočné pôžičky s odmenou od VUB

Je pár dní pred Vianocami a vy potrebujete dokúpiť vianočné darčeky, no nemáte momentálne peniaze? Určite ste sa už zamysleli nad vianočnou pôžičkou. Ľudia o pôžičky žiadajú najmä v decembri a to hlavne kvôli kúpe vianočných darčekov. Pri výbere takejto pôžičky by ste však mali dávať dobrý pozor a poriadne zvážiť, či túto pôžičku budete vedieť splatiť a bola naozaj nevyhnutná.

Vianočné pôžičky sú z roka na rok čoraz viac populárnejšie. Poskytujú ich banky aj nebankové spoločnosti. Ide o pôžičky, ktoré môžu byť menšie a rýchle, ale môžete si vybrať aj vyššie pôžičky od niektorých bánk. Vianočné pôžičky sú veľmi výhodné pre všetkých žiadateľov, pretože banky a nebankové spoločnosti poskytujú rôzne bonusy, výhodné úroky alebo pôžičky bez poplatkov. Poskytuje ich aj Cetelem.

Ak uvažujete nad vianočnou pôžičkou, môžete sa obrátiť na našu najväčšiu slovenskú banku Slovenskú sporiteľňu, ktorá poskytuje Štedrú pôžičku so štedrými výhodami. Výška pôžičky je od 300 eur do 30 000 eur a doba splatnosti je od 1. roka až do 8 rokov. Úrok je vo výške 5,9 % počas doby splatnosti pôžičky. Pôžička je bezúčelová.

Aj VÚB Banka poskytuje tzv. Pôžičku s odmenou od VÚB. Výška pôžičky je od 500 eur až do 25 000 eur a doba splatnosti 13 až 96 mesiacov. Pôžička od VÚB prináša hneď dve bonusy a to zľava na úroku vo výške 2 % a druhý bonus je vrátenie poplatku za poskytnutie pôžičky až do výšky 100 % po 18 mesiacoch aktívneho využívania účtu.

Pozrite si najvýhodnejšie vianočné pôžičky v rozsiahlom porovnaní tu: Pôžička na Vianoce

CreditONE ponúka novým klientom rýchlu pôžičku do výšky 100 eur. Ak žiadate o pôžičku už niekoľkýkrát, výška pôžičky je v tomto prípade 350 €. Doba splatnosti je od 1. dňa do 30 dní. CreditONE poskytuje krátkodobé okamžité pôžičky, ktoré sú dostupné aj pre nezamestnaných. Pôžičku vybavíte jednoducho formou SMS správy.

Na slovenskom finančnom trhu nájdete aj dve špeciálne pôžičky, ktoré sa týkajú Vianoc a to Mikulášska pôžička a Vianočná pôžička. Obe pôžičky sú bezúčelové a dajú sa vybaviť cez internet z pohodlia domova. Pôžičky je možné získať okamžite bez zbytočného vybavovania, dokladovania a papierovačiek. Výška Mikulášskej pôžičky je od 50 eur do 6 000 eur a výška Vianočnej pôžičky je tiež od 50 eur až do 50 000 eur. Obe pôžičky sa dajú vybaviť veľmi rýchlo a peniaze na účte môžete mať už do 24 hodín.

Vyššie uvedené pôžičky od bánk a nebankových spoločností sú všetky bezúčelové, takže môžete peniaze využiť na akýkoľvek vianočný darček. Pôžičky sú rýchle a výhodné. Niektoré poskytujú aj bonusy, či darčekové produkty. Odporúčame si však nepožičiavať viac než naozaj potrebujete a zvoliť si rýchlu krátkodobú pôžičku, ktorú budete po sviatkoch vedieť bez problémov splatiť.

Nezaplatené PZP

Ako iste dobre viete, PZP nehradí škodu vinníkovi, ale účastníkovi nehody, ktorý za ňu nemôže. Podľa štatistík je nepoistných áut až 5%. Čo je v prepočet každé 20. auto. Čo však v prípade ak vinník nehody nemá na auto uzavreté PZP?

Riešenie ako dostať peniaze od človeka bez PZP existuje, no nie je jednoduché. Škodu Vám vyplatia z garančného fondu, ktorý má na starosti Slovenská kancelária poisťovateľov. Realita je však zložitejšia. Na vyplatenie treba čakať podľa skúseností 3 – 6 mesiacov. Ak sa rozhodnete čakať na peniaze z garančného fondu pripravte sa na to, že Vaše auto môže stáť čakajúc na opravu aj pol roka. Alebo sa rozhodnete pre opravu, ktorú uhradíte z vlastného a budete čakať. Problém, ale nastáva, ak je škoda v hodnote tisícoch eur (čo sa jednoducho môže stať aj pri starších autách). Málokto z priemerných ľudí ma k dispozícii napr. 2000 eur na opravu auta. Ak potrebný balík nemáte a potrebujete auto Vaším jediným riešením sa môže stať pôžička. Čo ale nie je vhodné riešenie keďže opravu preplatíte – úroky za úver Vám nikto nepreplatí.

Neuzavretím PZP si koledujete o kopec problém. Jednak môžete dostať pokutu v tisícoch eur a druhak skomplikujete v prípade nehodovej udalosti komplet celý proces. Pritom základné PZP sú na internete lacné a dostupné pre každého vodiča. Stačí využiť PZP porovnanie na webe https://www.poistit.sk/ a nájsť si podľa ceny najlacnejšiu ponuku.

PZP diesel vs. benzín

Boje diesel verzus benzín sú nekonečné. Každé z palív ma svojich skalných fanúšikov a zástupcov až za hrob. V tomto článku sa nebudeme venovať rozuzleniu problému, či je lepšia nafta alebo benzín. Zameráme sa skôr ako typ paliva automobilu ovplyvňuje ceny PZP.

V čom sa líši benzín a nafta

Na úvod si dáme trochu teórie, aby sme sa ľahšie dokázali vžiť do problematiky. Starší z nás si pamätajú, že za čias komunizmu sme sa s osobnými dieslovými autami nestretli. Prečo tomu tak bolo? V dávnych časoch neboli naftové agregáty sofistikované tak ako dnes. Používali sa iba v nákladných autách. Doba je však pokročilá a moderné naftové motory sú tichšie, neprodukujú toľko „smradu“ a sú vďaka preplňovaniu resp. turbu oveľa živšie ako kedysi. To ich postavilo do konkurencieschopnej pozície k benzínovým motorom.

Benzínový motor ma v porovnaní s naftovým nižšiu účinnosť. To znamená, že pre ten istý výkon potrebuje viac paliva – vyššia spotreba. Z tohto javu však vyplýva aj jedna výhoda a to omnoho rýchlejšie zohriatie motora.

Dízlak má nesporne veľkú výhodu vo veľkej účinnosti a teda aj v nižšej spotrebe. Tu však všetky výhody končia (ak odhliadneme od vyššieho krútiaceho momentu, keďže ten môžeme ľahko nájsť aj pri preplňovanom benzínovom agregáte). Nevýhody sú pri dlhom zahrievaní motora na prevádzkovú teplotu, problém nie je iba v tom, že posádka automobilu mrzne, ale aj v tom, že pri nízkej teplote motora je značne zvýšená spotreba nafty. Pri dieslovom motore sú v porovnaní s benzínovým omnoho vyššie teploty a tlaky. Teda jeho konštrukcia je vo všeobecnosti omnoho zložitejšia. Napr. turbo, vstreky, žhaviče, prídavné termostaty, egr ventil, …

Voľba motoru podľa ceny PZP

Oplatí sa kúpiť diesel?

V dnešnej dobe stráca dieslový motor pomaly význam. Moderné preplňované nízkoobjemové benzínové motory sa dokážu spotrebou priblížiť k nafťáku. Cena litra za benzín je drahšia iba o pár centov. Navyše pri kúpe nového auta si za diesel vždy priplatíte. Samozrejme všetko závisí od nájazdu kilometrov. Ak ste díler alebo obchodný zástupca a denne trávite v aute niekoľko hodín jazdou, má pre Vás diesel stále zmysel. Ak ste človek s priemerným nájazdom kilometrov určite sa radšej obhliadnite po benzíne.

Rozhoduje palivo pri cene PZP?

Palivo ako také pri cenotvorbe PZP nezastáva nijakú úlohu. Ale vplyv má. Naftové resp. dieslové motory majú v porovnaní s benzínovými motormi vyšší objem valcov. Kvôli „turbodiere“ (spektrum otáčok, v ktorom turbo nie je aktívne) sú väčšinou vybavené aj vyšším počtom kW, teda výkonom. Ako vieme, objem motor a jeho výkon v KW má na cenotvorbu PZP. Samozrejme cena PZP záleží od mnohých faktorov a popisované faktory tvoria iba ich malú časť. Ak máte záujem o presné porovnanie cien pre konkrétne vozidlo využite overenie PZP. Stačí jednoducho kliknúť na PZP online a vyplniť kalkulačku so všetkými potrebnými parametrami. Zapísať si ceny a opakovať vyplnenie kalkulačky naftovým motorom. Následne si to dokážete jednoducho porovnať a racionálne sa rozhodnúť vo voľbe auta v prípade ak cena za PZP u Vás zohráva rozhodujúcu úlohu a hľadáte práve najlacnejšie PZP.